Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 4 de novembre del 2011

Components bàsics per l'autoestima

L'autoestima és la confiança en la nostra capacitat d'aprendre, prendre decisions i escollir adequadament, ara bé també s'ha d'afrontar el canvi.
Té dos components relacionats entre sí:
  • La sensació de confiança davant els reptes de la vida: LA EFICACIA PERSONAL.
  • La sensació de considerar-se mereixedor de la felicitat: EL RESPECTE A UN MATEIX.


La eficacia personal significa la confiança en el funcionament de la nostra ment, en la nostra capacitat per pensar i entendre, per aprendre a escollir i prendre decisions, confiança per entendre els fets de la realitat que entren en l'àmbit dels nostres interessos i necessitats, en creure i confiar en nosaltres mateixos. 

El respecte a un mateix és reafirmar-se en la nostra valía personal, aquesta actitud positiva ens portarà al dret de viure i ser feliç; sentir-nos agust amb els nostres pensaments, desitjos, necessitats...

Són aquests components que, de manera relacionada fan que el sentiment d'alegria i satisfacció es converteixin en drets innats naturals.

2 comentaris:

  1. Molt interessant! d'aquesta manera segur que ajudareu a moltes persones a pujar la seva autoestima!! també són molt ineressants les iamatgs de la columna de la dreta!! felicitats pel blog!!

    ResponElimina
  2. Mol interessant tot aixó que dieu, penso que l'autoestima es un fet molt important, més que unes simples paraules puguin expressar... és molt important estimar-nos a nosaltres mateixos per aconseguir tot el que ens proposem a la vida! i lluitar sempre, sense por del que pensin les demés persones, perquè com nosaltres, segur que no hi ha ningú!!

    ResponElimina