Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 1 de novembre del 2011

L'autoestima infantil

L’autoestima és un factor molt important en els nens perquè esdevinguin uns adults segurs de si mateixos. L’autoestima infantil es genera amb la imatge que algú dona de nosaltres mateixos i la importància que nosaltres donem a aquesta imatge.

L’autoestima té més pes en la infància ,sobre tot en l’adolescència , ja que és ens aquests anys de la nostra vida quan estem menys segurs de nosaltres mateixos i ens afecten més les opinions dels altres.

Per estimular l’autoestima infantil és necessari incentivar al nen a desenvolupar responsabilitats i a portar una vida social activa ,quan el nen es relaciona amb els altres això ajuda a la seva autoestima perquè al enfrontar-se al món prendre decisions i es veurà involucrat en situacions que haurà de resoldre ell sol.

És important felicitar al nen quan fa alguna cosa bé, ja sigui acabar-se tot el menjar o vestir-se sol, ja que la felicitació per alguna cosa que has fet  correctament és un punt clau per augmentar la autoestima del nen. Tot i així , es necessari que el nen tingui uns límits i pugui diferenciar entre el bé i el mal. No em de castigar-los pels seus errors, sinó ensenyar-l’hi  a on s’han equivocat i ajudar–lo a corregir el seu error , perquè en un futur la seva conducta sigui millor.

Les crítiques, els insults i els cops provocaran una autoestima infantil baixa, i això és veurà reflectit en el futur amb depressions,falta d’interès i fins i tot agressivitat.



1 comentari:

  1. Des de la meva opinió cal potenciar una bona autoestima des de ben petits per així crèixer amb una bona autoestima i no tenir problemes o inclus enfermetats quan siguin més grans.


    Cristina

    ResponElimina